Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μανιτάρια φρικασέ


Υλικά:

½  κιλό μανιτάρια
½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια 
1 κρεμμύδι
½ κιλό σπανάκι
2 μαρούλια για φαγητό
½ κιλό αντίδια
Αλάτι – πιπέρι
½ ματσάκι άνηθος
1 ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Μίγμα για το τηγάνισμα των μανιταριών:
½ φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι

1/3 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1/3 κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
½ κουταλάκι γλυκού σόδα

Αυγολέμονο:
2 αυγά
2 λεμόνια
Ζωμός φαγητού

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια μας και τα κόβουμε στη μέση.

Ετοιμάζουμε το μίγμα του αλευριού και τα βουτάμε μέσα. Τινάζουμε το πολύ αλεύρι.

Βάζουμε λάδι στη φριτέζα να κάψει και τηγανίζουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τα στραγγίζουμε από το πολύ λάδι και τα κρατάμε σ’ ένα μπωλ.

Καθαρίζουμε το σπανάκι (ακολούθησε τις οδηγίες στις φωτογραφίες), το μαρούλι και τα αντίδια.
Τα βάζουμε σε τρυπητό για να στραγγίσουν.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το λάδι μας και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τον άνηθο.

Προσθέτουμε τα λαχανικά μας και γυρίζουμε μερικές φορές μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε και τα μανιτάρια, πιπέρι, 1 ποτήρι νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.

Λίγα  λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό μας, προσθέτουμε αλάτι.

Αυγολέμονο:

Στύβουμε τα λεμόνια μας. 
Σ’ ένα καθαρό μπωλ χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών. 

Μ’ ένα πιρούνι χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. 
Προσθέτουμε τους κρόκους ενώ συνεχίζουμε να «χτυπάμε» μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα μας. 

Προσθέτουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού και στο τέλος μερικές κουτάλες ζωμό από το φαγητό μας, ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 

Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα με το φρικασέ μας και ανακατεύουμε ελαφρά για 1 λεπτό. 
Αφήνουμε για 20 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά:
·         Στις φωτογραφίες το φαγητό έχει μαγειρευτεί μόνο με σπανάκι
·         Πολύ καλή επιλογή για λήψη πρωτεϊνών






Καθαρίζουμε το σπανάκι και ρίχνουμε πολύ αλάτι
Τρίβουμε καλά το σπανάκι μας
Ξεπλένουμε με πολύ νερό και στραγγίζουμε καλά








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου