Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τας κεμπάπ

Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 ποτήρια χυμό ντομάτας (ή μία συσκευασία τύπου πουμαρό)
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το κρέας μας.

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε καλά το κρέας.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το πιπέρι και γυρίζουμε 2 – 3 φορές ακόμα.

Προσθέτουμε 2 ½ ποτήρια νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνει το κρέας με το λαδάκι.

Ρίχνουμε την πάπρικα, τον κουρκουμά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και λίγο νεράκι (περίπου 1 ½ φλυτζανάκι του καφέ).

Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και 10 λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε αλάτι.


Μικρά μυστικά:
·         Συνοδεύουμε με ρύζι, μακαρόνια, πατάτες τηγανητές ή πουρέ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου