Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μαρίδες οι ... εναλλακτικές

Υλικά:

1 κιλό μαρίδες
Αλάτι – πιπέρι
Ρίγανη, πάπρικα, κουρκουμά

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις μαρίδες μας και ξύνουμε τα λέπια. Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.

Σ’ ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και αλείφουμε λίγο λάδι για να μην κολλήσουν στο ψήσιμο.

Στρώνουμε τις μαρίδες στη σειρά (βλ. φωτογραφία) και προσθέτουμε το αλάτι και τα
μυρωδικά.

Σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 160ο C για 20 λεπτά περίπου.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, ώστε να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε με λεμονάκι.

Μικρά μυστικά:
·         Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε τις μαρίδες μας με το αλάτι και τα μυρωδικά πριν τις τοποθετήσουμε στο ταψί, τις ανακατεύουμε με τα χέρια και μετά τις στρώνουμε στο ταψί






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου