Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Χούμους

Υλικά:

2 φλυτζάνια τσαγιού ρεβύθια (βρασμένα)
1 – 2 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές σούπας ταχίνι
5 – 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Χυμός 1 – 2 λεμονιών
1/3 κουτ. γλυκού κίμινο
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
Αλάτι – πιπέρι
2 – 4 κουταλιές σούπας νερό

Για το γαρνίρισμα: πάπρικα, ελαιόλαδο, μαϊντανός

Εκτέλεση:

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια μας να μουλιάσουν (όπως κάνουμε με τα ξερά φασόλια). Εάν τα ρεβύθια μας δεν είναι ήδη αποφλοιωμένα, πρέπει να τα ξεφλουδίσουμε εμείς πριν τα βράσουμε.

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ρεβύθια για 40 έως 60 λεπτά μέχρι να
μαλακώσουν καλά, σχεδόν να λιώσουν.
Όσο βράζουν, αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια της κατσαρόλας μας.

Στραγγίζουμε και αφήνουμε για λίγη ώρα μέχρι να είναι χλιαρά. Δεν τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως, για να τα δουλέψουμε πιο εύκολα στο μπλέντερ.

Βάζουμε στο μπλέντερ το ταχίνι, τον χυμό του ενός λεμονιού στην αρχή και χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να γίνει πηχτό και ανοιχτόχρωμο. 
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ρεβύθια και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν καλά.

Προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο (η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται από την ένταση που θέλουμε στη γεύση) και σταδιακά το ελαιόλαδο. 
Δοκιμάζουμε για να δούμε εάν θα συμπληρώσουμε χυμό λεμονιού.

Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας και μετά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το κίμινο, την πάπρικα και το νερό.

Ελέγχουμε πόσο σφιχτό έχει γίνει το χούμους μας και προσθέτουμε νερό, ανάλογα με το πόσο σφιχτό το θέλουμε.

Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με πάπρικα, ελαιόλαδο και μαϊντανό ψιλοκομμένο.


Μικρά μυστικά:
  • Ιδιαίτερα γευστικό και θρεπτικό ορεκτικό
  • Στο εμπόριο κυκλοφορούν αποφλοιωμένα ρεβύθια
Εμπιστευόμαστε Το μαγαζάκι για ποιοτικά υλικά!
Βραστερά, νόστιμα ρεβύθια, ζουμερά λεμόνια, 
σκόρδο και ταχίνι "Λουκάς"
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια τουλάχιστον 8 ώρες
Στραγγίζουμε, προσθέτουμε 1 κ.σ. σόδα και 
τρίβουμε καλά μέχρι να φύγει η φλούδα 
Τα βάζουμε πάλι σε μπωλ με νερό και απομακρύνουμε 
τις φλούδες που επιπλέουν
Τα βράζουμε καλά
Αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια
Χτυπάμε καλά το ταχίνι με τον χυμό λεμονιού
Φροντίζουμε να προμηθευτούμε ταχίνι εξαιρετικής ποιότητας
Το ταχίνι "Λουκάς" είναι από τα καλύτερα και το έχει Το μαγαζάκι
Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια και χτυπάμε πολύ καλά 
μέχρι να γίνουν πολτός. 
Προσθέτουμε το σκόρδο και σταδιακά ελαιόλαδο
Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα και 
σταδιακά το υπόλοιπο ελαιόλαδο
Χτυπάμε πολύ καλά τα υλικά μας και προσθέτουμε χυμό
λεμονιού και ελάχιστο νερό, εάν χρειάζεται
Έχουμε υπέροχο χούμους!!
Ευχαριστούμε Το μαγαζάκι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου