Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αλμυρό κέικ



Υλικά:

1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι γάλα
4 αυγά
250 γραμ. ζαμπόν
250 γραμ. κίτρινα τυριά
150 γραμ. φέτα
2 ποτήρια αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
Ελάχιστο αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβουμε σε κύβους το ζαμπόν και τα τυριά.

Σ’ ένα μπωλ χτυπάμε το λάδι, το γάλα, τα αυγά, το πιπέρι, το αλάτι και το αλεύρι.

Προσθέτουμε το ζαμπόν και τα τυριά και ανακατεύουμε με κουτάλι να ενωθούν τα υλικά μας.

Σ’ ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι 25 Χ 30 cm τοποθετούμε λαδόκολλα και αδειάζουμε το μίγμα.

Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 170ο C για 40 έως 50 λεπτά.

Μικρά μυστικά:
·         Αν χρησιμοποιήσουμε αλμυρά τυριά δεν βάζουμε καθόλου αλάτι
·         Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ορθογώνια φόρμα
·         Ζεστό ή κρύο είναι υπέροχο και συνοδεύει τέλεια τη μπύρα μας

·         Για όσους εργάζονται είναι μία πρακτική και χορταστική λύση






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου