Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πατατοκεφτέδες

Υλικά:
5 – 6 μέτριες πατάτες
2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 αυγά
½ φλυτζάνι τσαγιού γάλα
1 φλυτζάνι τσαγιού τριμμένη φέτα ή γραβιέρα
Αλεύρι όσο πάρει
½ κουταλάκι γλυκού μπέικιν
Αλάτι – πιπέρι
Άνηθος – μαϊντανός

Για το τηγάνισμα:
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες μας σε αλατισμένο νερό. 

Σ’ ένα βαθύ μπωλ λιώνουμε τις πατάτες με το πιρούνι, όσο καλύτερα μπορούμε. Εάν
θέλουμε τελείως λιωμένη την πατάτα, προτιμάμε το μίξερ ή το μούλτι.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Τα προσθέτουμε κι αυτά στο μπωλ μας.

Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα αυγά χτυπημένα, το γάλα το τυρί και ανακατεύουμε.

Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να στέκεται στο κουτάλι και να μην είναι σφιχτή η ζύμη μας. Προσέχουμε να μην είναι χυλός.

Βάζουμε το μίγμα μας για μισή ώρα στο ψυγείο.

Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι μας να κάψει σε μέτρια φωτιά. 

Βγάζουμε το μπωλ από το ψυγείο. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μεγάλες κουταλιές και μ' ένα μικρό (βοηθητικό) ρίχνουμε κάθε πατατοκεφτέ στο λάδι και τηγανίζουμε.

Τηγανίζουμε και τους γυρίζουμε 2 – 3 φορές μέχρι να πάρουν χρώμα. 
Σε 3 έως 4 λεπτά είναι έτοιμοι.

Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το πολύ λάδι.

Μικρά μυστικά:
·         Είναι τέλειο συνοδευτικό για ουζάκι, μπύρα ή ρετσίνα
·         Μπορούμε να σερβίρουμε με σως γιαουρτιού ή τζατζίκι
·         Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον άνηθο με δυόσμο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου