Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μπιφτέκια με κριθαράκι

Υλικά:
700 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 ξερό κρεμμύδι
½ φλυτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας πίτουρο βρώμης
½ κουταλάκι γλυκού σόδα
2 φλυτζανάκια του καφέ τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
Αλάτι – πιπέρι

2 φλυτζάνια τσαγιού κριθαράκι
Αλάτι – πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
3 ώριμες ντομάτες ή χυμό ντομάτας
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι σ’ ένα ευρύχωρο μπωλ. 
Προσθέτουμε τη φρυγανιά, τη βρώμη, τον κιμά, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, τη σόδα, τον
μαϊντανό, το λάδι και ζυμώνουμε πολύ καλά για 3 έως 5 λεπτά.

Αφήνουμε 15 λεπτά τον κιμά μας να «ξεκουραστεί». Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα τοποθετούμε στο ταψί. Προτιμούμε το ταψί της κουζίνας ή μεγάλο στρόγγυλο.

Ρίχνουμε στο ταψί μας και το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, την τριμμένη ντομάτα και προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και λάδι.

Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 170ο C για μία ώρα. 

Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει το κριθαράκι μας.

Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό μας, γυρίζουμε τα μπιφτέκια κι από την άλλη μεριά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε λίγη ώρα να φουσκώσει το κριθαράκι μας.

Μικρά μυστικά:

·         Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κιμά μισό μισό (μοσχαρίσιο & χοιρινό)












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου