Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τραχανάς

Υλικά:
6 – 8 κουταλιές της σούπας τραχανά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (μαργαρίνη)
½ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε την κατσαρόλα μας σε μέτρια φωτιά με 4 ποτήρια νερό, το βούτυρο, το ελαιόλαδο και τον τραχανά.

Ανακατεύουμε κατά διαστήματα. 

Όταν αρχίζει να βράζει ανακατεύουμε πιο συχνά για να μη σβολιάσει. 
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Προσοχή, όταν ξεκινήσει ο βρασμός, ο τραχανάς φουσκώνει.

Από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει σε 5 με 7 λεπτά είναι έτοιμος. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 15 λεπτά να χυλώσει.

Μικρά μυστικά:
·         Τραχανά μπορούμε να διαλέξουμε γλυκό ή ξινό
·         Ανάλογα με τη συνταγή και τον τρόπο που παρασκευάζεται, βράζει και χυλώνει σε διαφορετικούς χρόνους
·         Πολύ θρεπτικό φαγητό για μικρά παιδιά. Μία γευστική παραλλαγή γίνεται σούπα με κοτόπουλο
·         Όταν τον σερβίρουμε μπορούμε να προσθέσουμε λεμόνι και τριμμένη φέτα
·         Μπορούμε να τον κάνουμε κόκκινο προσθέτοντας σάλτσα
·         Υπάρχουν πολλά παραδοσιακά προϊόντα που μοιάζουν με τον τραχανά, αλλά είναι φτιαγμένα με διαφορετικό τρόπο, ή υλικά. Ένα τέτοιο είναι ο κρητικός χόντρος που είναι γευστικά υπέροχος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου