Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

του Κρεοπώλη

Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκκαλο
1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο
1 κιλό αρνάκι ή κατσικάκι
3 – 4 φύλλα δάφνης
2 μέτρια καρότα
3 – 4 πιπεριές κέρατο
2 πιπεριές χρωματιστές
3 – 4 σκελίδες σκόρδο
4 – 5 σπυριά μπαχάρι
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1 κουτί ντοματάκι κονκασέ ή 4 – 5 ώριμες ντομάτες
Αλάτι - πιπέρι
½  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας μας, το αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε στη γάστρα.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και τις πιπεριές μας σε μέτρια κομμάτια. Τα
τοποθετούμε γύρω από το κρέας μας.

Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο καθαρισμένο και ολόκληρο, το μπαχάρι, την πάπρικα, το ντοματάκι ή τις ντομάτες μας τριμμένες, και το λάδι.

Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 150ο C, για 4 έως 4,5 ώρες.


Μικρά μυστικά:
·         Γίνεται ακόμα πιο νόστιμο εάν το ψήσουμε σε ξυλόφουρνο
·         Συνοδεύεται τέλεια με κόκκινο κρασί ξηρό
·         Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε πριν από 20 χρόνια ο κυρ-Νίκος ο κρεοπώλης, ένας μερακλής τύπος που είχε το μαγαζί του στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου