Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τηγανιά χοιρινή

Υλικά:
1 κιλό χοιρινό από μαλακό κομμάτι
½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Χυμό από 2 λεμόνια ή 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες όπως κάνουμε για τη χωριάτικη. Ξεπλένουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν.

Κόβουμε το κρέας μας σε μικρά κομμάτια (ή ζητάμε να το κάνει ο κρεοπώλης μας όταν
ψωνίζουμε).

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά μέχρι να φύγουν τα υγρά και να μείνει με το λάδι.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. 
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό κάθε φορά.

Όταν έχει βράσει καλά (το δοκιμάζουμε) κι έχει μείνει με το λαδάκι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλάτι και το γυρίζουμε μερικές φορές μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.

Σβήνουμε με το λεμόνι ή το κρασί. Κατεβάζουμε σε 2 λεπτά από τη φωτιά.

Μικρά μυστικά:
·         Μπορούμε να σερβίρουμε την τηγανιά μας σκέτη ή με ρύζι ή με τηγανητές πατάτες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου