Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Λαχανόρυζο

Υλικά:
½ κιλό λάχανο
2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι γλασσέ
2 ώριμες ντομάτες ή συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
Αλάτι – πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα εξωτερικά φύλλα από το λάχανο και το κόβουμε σε λωρίδες, όπως θα κάναμε για χοντροκομμένη σαλάτα.

Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το λάχανο και το λάδι και το γυρίζουμε μερικές φορές μέχρι να
μαραθεί.

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, πιπέρι, πάπρικα, 4 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας και ανακατεύουμε κατά διαστήματα.

Σε 10 λεπτά προσθέτουμε το αλάτι και κατεβάζουμε από τη φωτιά. 
Αφήνουμε για λίγη ώρα το φαγητό μας με σκεπασμένη την κατσαρόλα για να φουσκώσει καλά το ρύζι.

Μικρά μυστικά:
·         Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο καυτερό (μπούκοβο ή κομματάκια πράσινης καυτερής πιπεριάς)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου