Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κρουτόν όλο γεύση

Υλικά:
Μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κύβους
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Μυρωδικά για γεύση:
Ρίγανη
Θυμάρι
Δεντρολίβανο
Πάπρικα
Μπούκοβο


Εκτέλεση:
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις φέτες του ψωμιού μας.

Απλώνουμε λαδόκολλα σ’ ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του ψωμιού. 

Προσθέτουμε αλάτι, ρίγανη ή όποιο άλλο μυρωδικό θέλουμε ή συνδυασμό αυτών (βλ.
προτάσεις παραπάνω).

Ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι χρησιμοποιώντας το ρόι ή ένα κουταλάκι.

Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180ο C για 10 λεπτά το πολύ.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα αποθηκεύσουμε.

Σημ.: τα κρουτόν της φωτογραφίας είναι φτιαγμένα με μαύρο και άσπρο ψωμί κι έχουν αλάτι, ρίγανη, πάπρικα γλυκιά και ελαιόλαδο

Μικρά μυστικά:
·         Από τα παιδιά μου χρόνια άκουγα τον παππού μου να λέει: δεν πετάμε ψωμί, είναι αμαρτία! Ο παππούς μου είχε ζήσει 3 πολέμους και είχε τα δίκαια του να το λέει. Όμως, πραγματικά είναι αμαρτία να πετάμε τρόφιμα και ψωμί. Και οι δικοί μας καιροί έχουν μεγάλες δυσκολίες και είναι τουλάχιστον «ύβρης» να πετάμε κάτι που ο διπλανός μας μπορεί να μην έχει εκείνη την ημέρα
·         Γίνονται γρήγορα, μπορούμε να «παίξουμε» με διαφορετικές γεύσεις και σίγουρα, είναι πολύ πιο νόστιμα από τα έτοιμα!
·         Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες, σούπες, να τα σερβίρουμε ως συνοδευτικά για το ούζο ή το ποτό μας










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου