Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κρέμα Ζαχαροπλαστικής

Crème Patisserie

Υλικά:
4 ½  φλυτζάνια τσαγιού γάλα
6 κουταλιές σούπας κάστερ πάουντερ
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
2 αυγά
2 κουταλιές σούπας βούτυρο (μαργαρίνη)

Εκτέλεση:
Διαλύουμε καλά μέσα σε μισό φλυτζάνι κρύο γάλα το κάστερ πάουντερ και το αλεύρι.

Σ’ ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα μας 4 φλυτζάνια γάλα να κάψει, όχι να βράσει.

Τώρα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.


Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μίγμα που έχουμε ετοιμάσει με το κρύο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μη μας κολλήσει η κρέμα.

Όταν η κρέμα έχει «δέσει», αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Ανακατεύουμε συνεχώς πάρα πολύ καλά.
Σ’ αυτό το στάδιο καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μίξερ.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα μας στη φωτιά και όταν η κρέμα μας έχει «δέσει» και είναι λεία, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά μας. 
Το βούτυρο δίνει στην κρέμα μας γυαλάδα και απαλότητα.

Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα και δεν έχει τέλεια υφή όταν τη χρησιμοποιήσουμε στα γλυκά που θέλουμε να παρασκευάσουμε.

Τη χρησιμοποιούμε όταν είναι χλιαρή, επειδή σ’ αυτή την κατάσταση δεν είναι τόσο ρευστή.

Μικρά μυστικά:
  • Ιδανική για τούρτες, πάστες, κωκ, προφιτερόλ
  • Σε περίπτωση που η κρέμα μας «πιάσει» δεν ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας, αλλά αδειάζουμε σε μια καθαρή και συνεχίζουμε






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου