Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κουραμπιέδες

Υλικά:

½ κιλό βούτυρο (αγελαδινό ή μαργαρίνη)
½ φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αυγών
3 βανίλιες
1 φλυτζάνι αμυγδαλόψυχα ή καρυδόψυχα
4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει πολύ. Για ευκολία μπορούμε να το λιώσουμε σε κατσαρολάκι, αλλά να μην κάψει.

Βάζουμε το βούτυρο σ’ ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτουμε την άχνη, τις βανίλιες, τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Φροντίζουμε η ζύμη μας να είναι μέτρια (όχι πολύ μαλακή, για να μην απλώσουν στο
ψήσιμο, ούτε πολύ σφιχτή για να μην γίνουν σκληροί). Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι για να γίνει η ζύμη μας όπως πρέπει.

Πλάθουμε σε μέτριο μέγεθος (όπως τους κεφτέδες) και τοποθετούμε στο ταψί μας, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Μπορούμε να τους κάνουμε και στρόγγυλους, σαν μεγάλους βόλους.

Πριν φουρνίσουμε, κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο.
Γίνονται περίπου 40 κομμάτια ή 80 - 90 στρόγγυλα κομμάτια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά. Παραμένουν άσπροι, δεν παίρνουν ρόδινο χρώμα στο ψήσιμο.

Αφήνουμε για 5 λεπτά και πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγη άχνη ζάχαρη (φωτογραφία).

Όταν είναι χλιαροί τους βουτάμε στην άχνη και τους τοποθετούμε στο δίσκο μας. 
Στο τέλος πασπαλίζουμε μια στρώσει άχνη ζάχαρη πάνω σ’ όλους.

(Φωτογραφίες στο τέλος της συνταγής)

Μικρά μυστικά:
·         Μπορούμε αντί για ξηρούς καρπούς, να βάλουμε στο κέντρο του κουραμπιέ σταγόνες σοκολάτας και να τους κάνουμε γεμιστούς με σοκολάτα
·         Το αγελαδινό βούτυρο δίνει πολύ ωραία γεύση, η μαργαρίνη τους κάνει πιο ελαφρείς
·         Χρησιμοποιούμε αμυγδαλόψυχα ή καρυδόψυχα, ανάλογα με το γούστο μας
·         Εάν μας αρέσει το άρωμά του, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανθόνερο, ψεκάζοντας τους κουραμπιέδες μας πριν τους πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου