Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κουνουπίδι σαλάτα

Υλικά:
1 μέτριο κουνουπίδι
Αλάτι
Λεμόνι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα φύλλα γύρω από το κουνουπίδι. 

Βάζουμε το κουνουπίδι στην κατσαρόλα, νερό μέχρι τη μέση, λίγο αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου. 

Στο μεσοδιάστημα γυρίζουμε το κουνουπίδι μας.

Δοκιμάζουμε τρυπώντας με το πιρούνι για να δούμε εάν είναι έτοιμο. 
Προσέχουμε να μη βράσει πάρα πολύ και λιώσει.

Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σ’ ένα μπωλ, προσθέτουμε λίγο λεμόνι, λίγο λάδι και σερβίρουμε όση ποσότητα θέλουμε.

Τη σαλάτα που περίσσεψε τη διατηρούμε στο ψυγείο μας.

Μικρά μυστικά:
·         Ταιριάζει με όσπρια, ψάρια, λαδερά




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου