Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κιμαδόπιτα

Υλικά:
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο
1 ξερό κρεμμύδι
2 μέτριες ώριμες ντομάτες
Μαϊντανός
Αλάτι – πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλας
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Για τη ζύμη:
3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο αλάτι
Χλιαρό νερό όσο χρειαστεί για να ζυμώσουμε
1 αυγό
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, ψιλοκόβουμε και σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι μας στο ελαιόλαδο. 
Προσθέτουμε και σωτάρουμε τον κιμά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξυλάκι κανέλας, πιπέρι, την πάπρικα, την
τριμμένη ντομάτα και μισό ποτήρι νερό.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθεί το νερό και να ψηθεί ο κιμάς.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη και «ανοίγουμε» το πρώτο φύλλο.

Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το φύλλο μας. Αδειάζουμε όλη τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.

Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο, το στρώνουμε προσεκτικά πάνω από τη γέμιση και φροντίζουμε να σκεπάσει καλά το ταψί μας. 
Με τα δάχτυλα ενώνουμε τη ζύμη γύρω γύρω στο ταψί μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35 έως 45 λεπτά. 

Κατά τη διάρκεια που ψήνετε η πίτα μας, δεν ανοίγουμε το φούρνο. 
Μόνο στα τελευταία 5 λεπτά μπορούμε να ελέγξουμε εάν έχει ψηθεί καλά και από την κάτω μεριά και μετά τη βγάζουμε από τον φούρνο.

Μικρά μυστικά:
·         Για ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο για πίτα, αλλά προτιμούμε τη ζύμη για πίτα κι όχι σφολιάτα ή φύλλο κρούστας
·         Για περισσότερη νοστιμιά, μπορούμε όταν τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι να ψιλοκόψουμε και να τσιγαρίσουμε μαζί κι ένα πράσο, με τον τρόπο που κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι
·         Φροντίζουμε να μην αφήνουμε πολλά υγρά στον κιμά γιατί θα έχουμε μια «νερουλή» γέμιση και δεν θα ψηθεί καλά το φύλλο στο εσωτερικό της πίτας
·         Με αυτή τη ζύμη η πίτα μας παραμένει αφράτη και «τριφτή» για 2 – 3 μέρες




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου