Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Φασολάδα

Υλικά:

2 ποτήρια  (½ κιλό) φασόλια ξερά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 μέτρια καρότα
½ φλυτζάνι τσαγιού σέλινο χοντροκομμένο
2 ώριμες ντομάτες μέτριες
½ φλυτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο  
2 φλυτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και μουλιάζουμε σε νερό τα φασόλια μας από το προηγούμενο βράδυ.

Ξεπλένουμε τα φασόλια μας που έχουν φουσκώσει, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό και
τους δίνουμε μια βράση.
Πετάμε το πρώτο νερό.

Βάζουμε ξανά τα φασόλια μας στην κατσαρόλα, 6 ποτήρια νερό, το κρεμμύδι μας χοντροκομμένο, τα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες, το σέλινο χοντροκομένο, την τριμμένη ντομάτα και τον συμπυκνωμένο χυμό, τη ζάχαρη και πιπέρι.

Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου. 
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.

Όταν δούμε ότι τα φασόλια μας έχουν βράσει κι έχουν χυλώσει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλάτι.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγη ώρα πριν σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά:
·         Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια καυτερής πιπεριάς ή μπούκουβο
·         Προσθέτουμε νερό αν θέλουμε τη φασολάδα μας πιο αραιή σούπα, ή βράζουμε για 5 λεπτά σε πολύ δυνατή φωτιά αν μας φανεί ότι είναι πολύ αραιή και θέλουμε το φαγητό μας με λιγότερο ζουμί
·         Μία νόστιμη εναλλακτική είναι στο τελευταίο τέταρτο του μαγειρέματος, να προσθέσουμε λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
·         Αν το φαγητό μας γίνει αρκετό και δεν φαγωθεί, μπορούμε ή να το αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη ή να το κάνουμε πεντανόστιμο μαντί!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου