Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συκώτι λαδορίγανη

Υλικά:
½ κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
½  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
3 – 4 κομμάτια μπαχάρι
Λεμόνι

Εκτέλεση:
Κόβουμε σε κομμάτια το συκώτι και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι σε μέτρια φωτιά. 

Το «γυρίζουμε» μερικές φορές, μέχρι να πάρει χρώμα, αλλά να μην τσιγαριστεί πολύ.

Προσθέτουμε το πιπέρι, τη ρίγανη και το μπαχάρι, ½ ποτήρι νερό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να ψηθεί, ενώ ανακατεύουμε κατά διαστήματα.


Μόλις σωθεί το νερό,προσθέτουμε αλάτι, το χυμό μισού λεμονιού και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Μικρά μυστικά:

·         Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με χωριάτικη ή πατατοσαλάτα, με πουρέ, ρύζι, πατάτες τηγανητές, μακαρόνια ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή μας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου