Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κοτόσουπα

Υλικά:

Στήθος κοτόπουλο
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι γλασσέ
Αλάτι - πιπέρι

Αυγολέμονο:
2 αυγά
1 ½  λεμόνι

Εκτέλεση:
Βράζουμε καλά το κοτόπουλο. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα μας και όταν αρχίσει να κρυώνει, το κόβουμε μικρά κομματάκια με τα χέρια μας.

Μετράμε 6 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα μας (αυτό που βράσαμε το κοτόπουλό μας και αν
δε φτάσει συμπληρώνουμε). Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κομματιασμένο κοτόπουλο και το ρύζι μας πλυμένο. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το ρύζι. Σε 10 – 15 λεπτά η σούπα μας είναι έτοιμη.

Την αφήνουμε στην άκρη για λίγη ώρα, ώστε να μην είναι καυτή και στη συνέχεια κάνουμε το αυγολέμονο.

Αυγολέμονο: Στύβουμε τα λεμόνια μας. 
Σ’ ένα καθαρό μπωλ χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών. 
Μ’ ένα πιρούνι χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. 
Προσθέτουμε τους κρόκους ενώ συνεχίζουμε να «χτυπάμε» μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα μας. 
Προσθέτουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού και στο τέλος μερικές κουτάλες ζωμό από τη σούπα μας, ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 
Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα μας και ανακατεύουμε διαρκώς για 1 λεπτό. Αφήνουμε τη σούπα μας για 20 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά:
·         Μπορούμε αντί για ρύζι να χρησιμοποιήσουμε φιδέ
·         Το χωριάτικο κοτόπουλο είναι πιο σκληρό, αλλά είναι πεντανόστιμο και ιδανικό για  σούπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου