Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τουρλού (μπριάμ κατσαρόλας)

Υλικά:

½ κιλό πατάτες
½ κιλό μελιτζάνες
½ κιλό πιπεριές πράσινες
3 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι μέτριο
2 – 3 ώριμες ντομάτες
Αλάτι – πιπέρι
Μαϊντανός
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και κόβουμε όλα τα υλικά μας σε κύβους και φέτες.

Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα λαχανικά, τον μαϊντανό και το πιπέρι. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να «μαραθούν» τα
λαχανικά μας.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες μας τριμμένες στον τρίφτη, 1 – 1 ½ ποτήρι νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 έως 40 λεπτά. Προσέχουμε να μη βάλουμε πολύ νερό, επειδή θα αφήσουν και τα λαχανικά.

Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι.

Μικρά μυστικά:
·         Όσοι προτιμούν τα πικάντικα φαγητά, μπορούν να προσθέσουν λίγη καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο.
·         Συνοδεύεται τέλεια με τυρί φέτα ή ελιές







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου