Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κοτόπιτα

Υλικά:
½ κιλό στήθος κοτόπουλο
½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι μέτριο
10 φρέσκα μανιτάρια
2 – 3 χρωματιστές πιπεριές
½ ποτήρι γάλα εβαπορέ (ή 1 μικρή κρέμα γάλακτος)
Αλάτι – πιπέρι
3 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο

Για τη ζύμη:
3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο αλάτι
Χλιαρό νερό όσο χρειαστεί για να ζυμώσουμε
1 αυγό
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε από την πέτσα, πλένουμε και βράζουμε το κοτόπουλο με λίγο αλάτι. Όταν βράσει, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να μπορούμε να το κόψουμε κομματάκια με το χέρι.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τον άνιθο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το γάλα και το κοτόπουλο. Τα «γυρίζουμε» 2 – 3 φορές και αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη και «ανοίγουμε» το πρώτο φύλλο.
Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το φύλλο μας. Αδειάζουμε όλη τη γέμιση.

Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο, το στρώνουμε προσεκτικά πάνω από τη γέμιση και φροντίζουμε να σκεπάσει καλά το ταψί μας. Με τα δάχτυλα ενώνουμε τη ζύμη γύρω γύρω στο ταψί μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 έως 35 λεπτά. Κατά τη διάρκεια που ψήνετε η πίτα μας, δεν ανοίγουμε το φούρνο. Μόνο στα τελευταία 5 λεπτά, μπορούμε να ελέγξουμε εάν έχει ψηθεί καλά και από την κάτω μεριά και μετά τη βγάζουμε από τον φούρνο.

Μικρά μυστικά:
·         Ζεστή ή κρύα είναι υπέροχη! Συνοδέψτε την με χωριάτικη σαλάτα και μπύρα

·         Για ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο για πίτα, αλλά προτιμούμε τη ζύμη για πίτα κι όχι σφολιάτα ή φύλλο κρούστας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου