Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

Υλικά:
1 κιλό κολοκυθάκια για τηγάνι
½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Για τη ζύμη:
3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο αλάτι
Χλιαρό νερό όσο χρειαστεί για να ζυμώσουμε
1 αυγό
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και βράζουμε τα κολοκυθάκια μας με λίγο αλάτι για 5 έως 7 λεπτά.

Τα στραγγίζουμε και τα λιώνουμε σ’ ένα μπωλ με το πιρούνι. Όταν κρυώσουν, τα «σφίγγουμε» με τη χούφτα μας ή τα περνάμε από το τρυπητό για να στραγγίσουμε όλο το νερό που «κρατάνε» ακόμα.

Στο μπωλ που έχουμε τα κολοκυθάκια προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη και «ανοίγουμε» το πρώτο φύλλο.

Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το φύλλο μας. Αδειάζουμε όλη τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.

Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο, το στρώνουμε προσεκτικά πάνω από τη γέμιση και φροντίζουμε να σκεπάσει καλά το ταψί μας. Με τα δάχτυλα ενώνουμε τη ζύμη γύρω γύρω στο ταψί μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35 έως 45 λεπτά. Κατά τη διάρκεια που ψήνετε η πίτα μας, δεν ανοίγουμε το φούρνο. Μόνο στα τελευταία 5 λεπτά μπορούμε να ελέγξουμε εάν έχει ψηθεί καλά και από την κάτω μεριά και μετά τη βγάζουμε από τον φούρνο.


Μικρά μυστικά:
·         Για ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο για πίτα, αλλά προτιμούμε τη ζύμη για πίτα κι όχι σφολιάτα ή φύλλο κρούστας
·         Φρόντισε να μην αφήσεις πολλά υγρά στα βρασμένα κολοκυθάκια γιατί θα «νερουλιάσει» η γέμιση και δεν θα ψηθεί καλά το φύλλο στο εσωτερικό της πίτας
·         Το άρωμα αυτής της πίτας θα σου θυμίσει μπακλαβά!
·         Δεν το παρακάνουμε με την ποσότητα της κανέλας για να μην πικρίσει η πίτα μας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου