Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μπεσαμέλ

Υλικά:

9 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
9 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
3 αυγά
Αλάτι – πιπέρι
Τριμμένο τυρί (προαιρετικό)


Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το βούτυρο και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σε τρεις δόσεις, ενώ ανακατεύουμε διαρκώς για να μη σβολιάσει. Όταν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και πάρει ξανθό χρώμα, προσθέτουμε το γάλα κρύο.

Ανακατεύουμε συνεχώς και αν χρειαστεί χρησιμοποιούμε το μίξερ για να μη σβολιάσει.
Όταν η κρέμα μας πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα.

Σ’ ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το προσθέτουμε τμηματικά στην κρέμα μας, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. 

Βάζουμε την κρέμα μας για λίγο ακόμα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε, μέχρι να «δέσει».

Είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε!
Η δόση είναι για 38άρι στρόγγυλο ταψί, ή λίγο μικρότερο από το τετράγωνο της κουζίνας.

Μικρά μυστικά:
·         Χρησιμοποιούμε μίξερ για να μη σβολιάσει κατά τη διάρκεια που έχουμε την κρέμα μας στη φωτιά
·         Εγγυημένα η νοστιμότερη μπεσαμέλ!!
·         Τη χρησιμοποιούμε σε πολλά φαγητά: παστίτσιο, μουσακάς, μελιτζάνες παπουτσάκια, κρέπες, κανελόνια και σε όποιο άλλο φαγητό θέλουμε κατά την προτίμησή μας
·         Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μοσχοκάρυδο





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου