Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μοσχαράκι με κολοκυθάκια


Υλικά:
1 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες
1 κιλό κολοκυθάκια μικρά με τον ανθό
½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
Αλάτι – πιπέρι
Άνηθος
Ελαιόλαδο

Αυγολέμονο:
2 αυγά
1 ½  λεμόνι

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρέας, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας μας.

Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τους ανθούς, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Όταν το κρέας είναι έτοιμο το βγάζουμε από την κατσαρόλα και στο λάδι μας σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τους ανθούς και τον άνηθο, συνεχίζοντας για λίγο ακόμα το σωτάρισμα.

Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, πιπέρι κι αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ενώ ανακατεύουμε ελαφρά ανά διαστήματα. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

 Αυγολέμονο: 
Στύβουμε τα λεμόνια μας. Σ’ ένα καθαρό μπωλ χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών. Μ’ ένα πιρούνι χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τους κρόκους ενώ συνεχίζουμε να «χτυπάμε» μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα μας. 

Προσθέτουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού και στο τέλος μερικές κουτάλες ζωμό από το φαγητό μας, ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 
Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα με το φαγητό μας και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε για 20 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά:
·         Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσέχουμε κι ανακατεύουμε ελαφρά, για να μη λιώσουν τα κολοκυθάκια μας
·         Ταιριάζει τέλεια με φέτα!
·         Το φαγητό αυτό γίνεται εξίσου νόστιμο και με σάλτσα ντομάτας. Στην περίπτωση αυτή, δεν κάνουμε αυγολέμονο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου