Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σπανακόρυζο

Υλικά:

1 κιλό σπανάκι
½ φλυτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
3 ώριμες ντομάτες ή σάλτσα ντομάτας
Αλάτι – πιπέρι
Άνηθος
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. 

Μπορούμε να το ζεματήσουμε ή να τα κόψουμε, να το βάλουμε σ’ ένα μεγάλο μπωλ με αλάτι και να το τρίψουμε με το χέρι για να φύγει η «σπιρτάδα» και να μη χαλάσει η
γεύση του φαγητού μας. 

Εάν επιλέξαμε τον δεύτερο τρόπο, ξεπλένουμε το σπανάκι για να φύγει το πολύ αλάτι. Επίσης, προσέχουμε πολύ στο αλάτισμα του φαγητού στη συνέχεια. 

Αφήνουμε το σπανάκι μας στην άκρη να στραγγίσει. 

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα κρεμμυδάκια. 
Τα ψιλοκόβουμε, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι και τα σωτάρουμε μαζί με τον άνηθο.
Βάζουμε στην κατσαρόλα και το σπανάκι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι, πιπέρι, την τριμμένη ντομάτα και δύο ποτήρια νερό. Βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. 

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι μας. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα κι αφήνουμε να βράσει άλλα 10 λεπτά, ενώ ανακατεύουμε κατά διαστήματα. 

Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε 20 λεπτά για να «φουσκώσει» το ρύζι μας.

Μικρά μυστικά:
·         Παραλλαγή της συνταγής: μπορούμε να παραλείψουμε τη ντομάτα
·         Τέλεια γεύση εάν προσθέσουμε στο πιάτο μας χυμό λεμονιού
·         Συνοδεύεται με τυρί φέτα ή ελιές

Ευχαριστούμε τη Σταυρούλα και Το μαγαζάκι για τα υπέροχα προϊόντα!!
Οι προμήθειές μας και ξεκινήσαμε!!
Φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθος, ρύζι καρολίνα
Ώρα να καθαρίσουμε το σπανάκι!
Το σπανάκι μας καθαρισμένο, κομμένο, πλυμένο
Η διαδικασία με το αλάτι είναι πιο γρήγορη από το ζεμάτισμα
Έχουμε τρίψει το σπανάκι με το αλάτι, μέχρι να μαραθεί
Ξεπλένουμε από το αλάτι, στραγγίζουμε καλά 
και εδώ έτοιμο για μαγείρεμα!
Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι...
... και προσθέτουμε τον άνηθο
"Γυρίζουμε" μερικές φορές και το σπανάκι μαζί με τα μυρωδικά
4 ποτήρια νεράκι κι αφήνουμε να βράσει!!
Προσθέτουμε το ρυζάκι μας πλυμένο
Αλατάκι, πιπεράκι, τη σαλτσούλα κι αφήνουμε να βράσει
Μία προσφορά από Το μαγαζάκι
Καλή απόλαυση!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου