Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέστροφα ψητή

Υλικά:
2 πέστροφες μεσαίο μέγεθος
Αλάτι – πιπέρι
Ρίγανη  
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις πέστροφες. Συνήθως, μας τις καθαρίζει ο ψαράς μας.
Τις τοποθετούμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε λίγη ρίγανη στο εσωτερικό τους. Τις ραντίζουμε με 2 – 3 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο. Προσθέτουμε στο ταψί μας 1 φλυτζανάκι του
καφέ νερό. Ψήνουμε στους 160ο C 15 λεπτά από κάθε πλευρά.

Μικρά μυστικά:
·         Ιδανικά ψήνουμε στα κάρβουνα
·         Συνοδεύουμε με χόρτα βραστά ή παντζάρι ή πατατοσαλάτα ή κουνουπίδι σαλάτα
·         Συνήθως ένα ψάρι είναι μία μερίδα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου